Bijzondere inleiding bij laatste voorstelling


Erg blij met en trots op de aanwezigheid van Annemieke van der Vegt bij de voorstelling op 17 November in het Foreestenhuis.

Ook vanwege het gegeven dat zij een inleiding zal verzorgen voorafgaand aan de vertelvoorstelling .


Annemieke van der Vegt deed de ontdekking dat haar achternaamgever afkomstig was van de Westkust van Afrika. Ze besloot niet alleen zijn vergeten levensverhaal te achterhalen maar ook de naam die zijn ouders hem gegeven hadden, vandaar dat haar onderzoek de naam kreeg: “Hoe heette Christiaan?”

Haar onderzoek bracht haar niet alleen in archieven in Nederland, ook reisde zij langs de kust van Ghana op zoek naar de gebeurtenissen daar rond 1740.

 

Ondertussen weet ze hoe hij eruit zag, welke muziek hij speelde, heeft ze  brieven van hem en verscheidene notariële akten die inzicht geven in zijn levensverhaal. Behalve zijn leven onderzoekt ze ook de wereld om hem heen, zijn kinderen en kleinkinderen om zo inzicht te krijgen in zijn wereld.

Annemieke gebruikt alle nieuwe mogelijkheden waaronder het testen van DNA van nazaten van Christiaan.

 

Het onderzoek heeft de aandacht getrokken van o.a. Volkskrant Magazine wat leidde tot een 6 pagina groot artikel en van Museum Weesp waar een expositie werd samengesteld.”

 

Via haar blog www.hoeheettechristiaan.nl en de facebookpagina www.facebook.com/christiaanvandervegt houdt ze haar volgers (+530) op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen en vondsten